Bel ons 026-2135625

Energielabel Utiliteitsbouw

Wat zijn de voordelen van een energielabel voor de utiliteitsbouw

Het energielabel heeft, naast de verplichting bij verkoop en verhuur van een utiliteitsgebouw, ook een aantal voordelen;

 • Een goed energielabel kan de verkoop versnellen
  Op het moment dat een utiliteitsgebouw verhuurd of verkocht word staat deze meestal op het internet. Bij de advertentie van het object is het tegenwoordig verplicht om het energielabel erbij weer te geven. Op deze manier kan de koper of de huurder een beter beeld vormen bij het energieverbruik van het utiliteitsgebouw
 • Gunstig voor de verkoop- of verhuurprijs
  Binnen de Nederlandse markt zijn steeds meer bedrijven actief bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij de huur of aankoop van een utiliteitsgebouw kan een gunstig energielabel utiliteitsbouw een belangrijke rol spelen in het beslissingsproces. Ook is aangetoond dat energiezuinige utiliteitsgebouwen een hogere verkoop of verhuur prijs opleveren.
 • Het energielabel geeft u mogelijkheden
  In het energielabel is een aparte sectie opgenomen voor de mogelijkheden die u heeft omtrent het verduurzamen van uw utiliteitsgebouw. Deze mogelijkheden zullen, mits uitgevoerd, een hoger energielabel opleveren.

Is er controle op het hebben van een energielabel

Sinds 1 januari 2015 is er de verplichting een energielabel te overleggen bij de verkoop of verhuur van een utiliteitsgebouw. Sinds 1 januari 2016 word er gecontroleerd of dat energielabel aanwezig is bij de verkoop of verhuur van een utiliteitsgebouw. Is dit energielabel niet voorhanden dan kan de notaris een transactie blokkeren of kan er een boete opgelegd worden die kan oplopen tot 20.250,- door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Energielabel aanvragen voor utiliteitsgebouwen

U kunt bij directenergielabel.nl gemakkelijk een energielabel aanvragen voor uw utiliteitsgebouw. Wij werken met vaste lage prijzen qua oppervlakte tot 2000m2 gaan.

Heeft u een pand van een groter oppervlakte(2000m2+) dan kunt u een offerte aanvraag doen. Nadat u de gegevens heeft ingevuld zullen we binnen 1 uur contact met u opnemen om een afspraak in te plannen voor de opname van het energielabel.

Of u nou een groot of een klein pand heeft, doordat we BRL9500 gecertificeerd zijn, leveren we uw energielabel binnen 1 week op.

Alt Text
Alt Text
Alt Text
Alt Text
Alt Text
Alt Text

Vaste lage prijzen

Portefeuille korting

Een energielabel voor uw bedrijf

Snel kwalitatief goede energielabels tegen scherpe prijzen.

Meerdere Utiliteitsgebouwen?

Heeft u meerdere utiliteitsgebouwen? Dan bent u bij Directenergielabel.nl aan het juiste adres. Maandelijks voorzien onze gecertificeerde adviseurs tot 120 utiliteitsgebouwen van een energielabel. Door deze ruime ervaring in de markt weten we hoe we snel en efficiënt uw winkel kunnen opnemen. Ook is Directenergielabel.nl BRL9500 gecertificeerd waardoor we geen derde partij nodig hebben voor het afmelden van de energielabels.

Bij het aanvragen van meerdere energielabels kan de korting per label oplopen tot 150 euro, wij van directenergielabel.nl werken met vaste lage prijzen waardoor u altijd aan het juiste adres bent voor de beste prijs, de snelste service en de meeste ervaring.  

Zichtbaar ophangen energielabel

Publieke gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250m2 dienen het energielabel op een voor het publiek zichtbare plek op te hangen. Hierdoor kunnen bezoekers van het pand zien wat de energieprestatie is.

Als uw pand geen publieke functie heeft dan hoeft u het energielabel niet op een zichtbare plek op te hangen.

Kies het energielabel dat bij u past

Bedrijfspanden
0 t/m 100m2

345,-

exclusief btw


Bedrijfspanden
501 t/m 1.000m2

€545,-

exclusief btw

Bedrijfspanden
101 t/m 250m2

€395,-

exclusief btw


Bedrijfspanden
1.001 t/m 1.500m2

€595,-

exclusief btw

Bedrijfspanden
251 t/m 500m2

€450,-

exclusief btw


Bedrijfspanden
1.501 t/m 2.000m2

€650,-

exclusief btw

Bedrijfspanden
2.001m2 en groter

Per offerte

Prijs energielabel

Voor panden tot 2.000 m2 hanteren wij vaste lage prijzen. Is de oppervlakte van het pand groter dan 2.000 m2 of heeft u meerdere panden in eigendom waar u een energielabel voor moet aanvragen, neem dan contact op voor maatwerk.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw. Neem contact met ons op voor portefeuille korting.

Waarom een energielabel?

Sinds 1 januari 2015 controleert de inspectie leefomgeving en transport of er een energielabel op een pand zit bij verkoop, verhuur of oplevering. Heeft het pand geen energielabel dan riskeert men een boete van maximaal € 20.250,- euro. Lees meer over energielabels

In drie stappen een energielabel

 1. Aanvragen van energielabel via de website
 2. Plannen & uitvoeren van inspectie
 3. Aanvragen energielabel & opstellen rapportage

Binnen enkele dagen een energielabel in huis